Η Θεωρία των Πάντων

Η Θεωρία των πάντων είναι μία υποθετική θεωρία που περιγράφει με συνέπεια το σύνολο και όλες τις φυσικές διαστάσεις του σύμπαντος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλυτο πρόβλημα της φυσικής. Η μοντέρνα φυσική σήμερα στηρίζεται σε δύο θεωρίες: Τη γενική θεωρία της σχετικότητας που περιγράφει τον μακρόκοσμο και την κβαντομηχανική που περιγράφει τον υποατομικό κόσμο. Ενώ καθεμία από τις δύο θεωρίες λειτουργεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια στην περιοχή της, οι δύο τους είναι μεταξύ τους ασύμβατες – δεν μπορούν να είναι και οι δύο καθολικά σωστές. Για τον λόγο αυτόν, τον τελευταίο αιώνα, οι φυσικοί αναζητούν την τελική θεωρία, τη θεωρία που μπορεί να περιγράψει το σύνολο του σύμπαντος.

  1. Η Θεωρία των πάντων.

Διαβάστε περισσότερα για τη θεωρία των πάντων στα αγγλικά.

  1. Η Αναζήτηση του Αϊνστάιν για μία ενοποιημένη θεωρία. Αφού έγινε διάσημος χάρη σε αλλεπάλληλες, λαμπρές ανακαλύψεις στη φυσική, μεταξύ των οποίων, η κίνηση Μπράουν, το Φωτοηλεκτρικό φαινόμενο, η Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας και η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν πέρασε τα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωής του σε μία φρούδα προσπάθεια να βρει έναν τρόπο να συνδυάσει τη βαρύτητα και τον ηλεκτρομαγνητισμό σε μία, μοναδική θεωρία. Παρακινούνταν από την νοητική ανάγκη να ενοποιήσει τις θεωρίες της φύσης και την πεποίθηση ότι όλη η φύση πρέπει να περιγράφεται από μία απλή θεωρία. Επίσης ένιωθε την ανάγκη να επιλύσει τα παράδοξα της κβαντομηχανικής.

Διαβάστε περισσότερα στο αυθεντικό άρθρο που ακολουθεί στα αγγλικά.

  1. Online μάθημα Βαρύτητας και Κβαντομηχανικής – Η αναζήτηση της ενοποίησης (Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια – Σάντα Μπάρμπαρα). Κάνετε ένα απλό μάθημα για την βαρύτητα και την κβαντομηχανική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Δείτε το αυθεντικό υλικό στα αγγλικά.

  1. Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ: Ενοποιημένες Θεωρίες. Μαθήματα φυσικής από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ.

Δείτε το αυθεντικό κείμενο στα αγγλικά.

Σχολιάστε το άρθρο