ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Ο Γιώργος Ζορμπάς εγκαινιάζει το νέο του ψευδώνυμο – εμπνευσμένο (από τι άλλο;) από τον ήρωα που ενέπνευσε τον θρυλικό Ζορμπά του Καζαντζάκη – με το νέο του έργο, την τετραλογία «Ο Κώδικας της Δημιουργίας». Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Anubis.

Ο Γιώργος Ζορμπάς γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα του εικοστού αιώνα.

Την ημέρα ζει μία κανονική ζωή – εργασία ως υψηλόβαθμο στέλεχος, γυμναστική, έξοδοι, κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Τη νύχτα όμως ξυπνάει μέσα του σα βρικόλακας το θηρίο της δημιουργίας, τον αρπάζει με δύναμη ασυγκράτητη, τον καθίζει στο γραφείο του και τον αναγκάζει να ξεράσει στο χαρτί όλες του τις σκέψεις και επιθυμίες. Ο βρικόλακας λατρεύει την νοητική πρόκληση, τους πειρασμούς, τις περιπέτειες και τις δύσκολες ερωτήσεις. Όσο για ύπνο… Οι βρικόλακες δεν κοιμούνται.

Ο Γιώργος Ζορμπάς ξεκίνησε να γράφει στα τέσσερά του χρόνια.

Έζησε την ανοδική πορεία της Ελλάδας από την ασημαντότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ξεκίνημα της νέας χιλιετίας, το αποκορύφωμα της δόξας με την Ολυμπιάδα του 2004 και τη βάναυση προσγείωση στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και της νέας φτωχής Ελλάδας των μνημονίων.

Εγκατέλειψε την πατρίδα, όπως τόσοι άλλοι, κι αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό. Έζησε στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Ευρώπη, στην Αυστρία και στην Ελβετία και μάζεψε εμπειρίες και παραστάσεις από άλλους λαούς και άλλους πολιτισμούς.

Ζει ακόμη στο εξωτερικό.

Ο Κώδικας της Δημιουργίας είναι ένα έργο που βασίστηκε σε αντιφάσεις και αντιθέσεις. Τη διαφορά της σύγχρονης(;), διεφθαρμένης Ελλάδας και της δημιουργικής Αρχαίας Ελλάδας που έδωσε τα φώτα της σε όλον τον κόσμο. Την αλλαγή της συμπεριφοράς του νεοέλληνα όταν βρίσκεται μακριά από την πατρίδα. Την αντίφαση ανάμεσα στην κορυφαία κι επιταχυνόμενη επιστημονική πρόοδο και στην διάδοση και διεύρυνση των ψευδεπιστημών και της κατινιάς στις μάζες. Της ελπίδας για αιώνια ζωή και τον φόβο για ανεξέλεγκτη καταστροφή που γεννάει η πρόοδος της τεχνολογίας. Την ευγένεια του δημοκρατικού πολιτεύματος και την αισχύνη της εκμετάλλευσής του από δημαγωγούς. Τις προθέσεις ευγενικών ανθρώπων και την ξεφτίλα της υπερβολής του politically correct και του φαίνεσθαι. Την αδυναμία της σάρκας αλλά και τη δύναμη της σάρκας.

Οι αντιφάσεις αυτές και η θέση που θα πάρουμε απέναντί τους θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας. Για να ανοίξει αυτές τις συζητήσεις, αλλά και για να σας διασκεδάσει γεννήθηκε το ψευδώνυμο Γιώργος Ζορμπάς.

//www.thecodeofcreation.com/wp-content/uploads/2019/03/writer.jpg

Συνεντεύξεις και σχολιασμοί

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

Για τις νεες εκδοσεις & εκδηλωσεις

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο